/ Nyheter

Fristelser på Ispo-messen

Rekordbrede pudderplanker signert norske Stian Hagen, stor interesse for norske Bataleon-brett, ytterklær i tetsjiktet fra Whiteout og Sweet. Det er blant stikkordene fra sportsindustriens største varemesse i Tyskland.

Sist oppdatert: 8. februar 2005 kl 18.56
BREDE SKI: Stian Hagen og hans nye venner fra Völkl.
BREDE SKI: Stian Hagen og hans nye venner fra Völkl.
Lesetid: 3 minutter

Tunge beats hamrer ut av høyttalere fra en ledende snowboardprodusent. Gjenger av mennesker i saggebukser henger rundt et halogenbelyst bord.

På bordet står snowboardstøvler rykende ferske, klare for å bli klådd på for første gang. Rundt neste hjørne er det enda raskere rytmer, enda større høyttalere, enda søtere jenter i resepsjonsdisken. Gratis mat og alkohol.

Damer og børst selger, enten det er bil eller sportsutstyr. Fuel Your Instincts, som en av gigantene sier det.

En stemme bryter gjennom lydteppet og annonserer ett eller annet på nærmeste scene om to minutter. Ingen hører etter.

Slik er livet på Ispo. Når all verdens produsenter av vintersportsutstyr møtes og kjemper om oppmerksomhet.

Atle Enberget fra norske Sweet tar gjerne oppstilling ved siden av rekke dokker i splitter ny Gore-Tex-bekledning.

– Vi lanserer det her og nå, og har startet innsalget til norske butikker. Og kun de beste, sier Enberget, som konstaterer at mange nysgjerrige var borte og tok på plaggene.

Også Whiteout opplevde stor interesse for sin 2005/2006-kolleksjon, som ble presentert av ansatte i stilige, røde treningsdresser av typen du gjerne finner på de første sidene i pappas fotoalbum.

I en annen hall noen hundre meter unna har nordmennene bak Bataleon snowboards rigget opp en svært pyntet campingvogn, som de stadig kommer løpende ut av, iført, ja nettopp, grilldresser. De har linet opp neste års sesongs seks ulike brett - dobbelt så mange modeller som i år.

Blant dem er modellen Evil Twin, laget i nært samarbeid med Christian Halland.

– Nå har vi fått agenter i 16 land, en av bestillingene er 100 brett til Nederland, sier en fornøyd Frode Lunde i Bataleon.

Skiinteresserte fikk et godt glimt inn i 2006-sesongen. Designerne får lov til å være stadig mer kreative, og modeller med dobbel tupp utgjør en stadig større andel av sortimentet.

Årets "extreme makover" representeres av Fischer, som har byttet hele Big Stix-serien, og satser tungt på twintip-modeller i en rekke ulike brede varianter.

Atomic kommer med Tripler - i stedet for et par ski, får du nå et knippe på tre.

K2 fortsetter sin ville lek med design. Parkskien Public Enemy får sålemateriale oppå skien, og den nye Seth Vicious har en Morrison backflip fra Lyngsalpene i grafikken. Mange andre leker også med overflatene på skiene. Mest hårete er utvilsomt Scott Santiago Limited, en bred pudderski med kunstpels på toppen.

Rossignols Bandit-serie er utvidet med en fjerde ski, mens twintip-skien Scratch har fått en riktig feit storebror, Scratch BC.

Salomon har fornyet sitt Teneighty-konsept, med flere nyutviklede varianter.

Men aller feitest var kanskje frikjøringsproff Stian Hagens nye leketøy fra sponsoren Völkl, en skinnkledt - ja, du leste rett - pudderplanke, med 125 mm bredde på midten. Har du en dyp og romslig lommebok og tilgang til enda dypere snø kan du likevel ta det med ro foreløpig, skiene er laget i seks eksemplarer hittil

Blant andre nyheter er Ortovox sin nye skredsøker S1, som revolusjonerer markedet for sender/mottakere neste høst. Modellen scanner i praksis et stort området foran deg, og tegner inn/plotter hvor den gjør funn på et stort display. Hittil har skredsøkere angitt retning. og de mest avanserte også avstand til den skredtatte.

Ispo-messen i München i Tyskland samler verdens ledende leverandører av sportsutstyr for det europeiske markedet. Åtte store haller er åpne i fire dager, og besøkes av tusenvis av mennesker - for det meste folk fra bransjen.

Publisert 8. februar 2005 kl 18.50
Sist oppdatert 8. februar 2005 kl 18.56
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen