/ Nyheter

Fri Flyts konkurransevinner i dyp snø

– Tror du skogskjøringen i Canada er oppskrytt? Da må du tro om igjen, rapporterer Ole Terje Sukka fra de dype kanadiske skoger. Sukka vant Fri Flyts Canada-konkurranse i vinter.

Sist oppdatert: 17. mars 2006 kl 09.44
PREMIESNØ: Ole Terje Sukka i nordamerikansk finvær.
PREMIESNØ: Ole Terje Sukka i nordamerikansk finvær.
Lesetid: 3 minutter

Tidligere i mars forlot Ole Terje Sukka Norge med kurs for Rocky Mountains i Canada. Her er hans rapport fra midtveis i det ti dager lange oppholdet:

" – Du tror kanskje at skogskjøring i Canada er oppskrytt. Da må du tro om igjen. Knusktørr og lett pudder, er noe av det jeg kan melde om.

Her er jeg sammen med Morten Alnes og Asgeir Larsen fra Norge og Susanne Anderson fra Sverige - og reiser gratis rundt i kanadiske skisentre!

Til nå har turgjengen fått oppleve Kimberley og Red. Førstnevnte skisenter leverer velpreparerte og brede løyper som ligger i en nordøstvendt granskog. Kanadierne er flinke til å legge til rette for offpistkjøring. Mye av sommeren går med til å tynne skog, noe som gir ultimate kjøreforhold og stabile pudderforhold i lang tid etter siste snøfall.

Med høye grantrær opp til over 2000 moh blir pudderet sjeldnere pakka enn hjemme i gamlelandet. Men, en skal ikke vente for lenge etter siste snøfall. Kanadierne er betydelig mer interessert i å sette spor etter seg i de hvite upreparerte hellingene enn f.eks europere med neonfarget kjøredress. Mellom trærne og i sidene møter en ikke bare skibomser som lever for pudderkjoering, men ogsa vanlige familier og skjeggete gamle gubber på telemarkski.

Red Ressort, med sine to fjell med med mulighet for 360 graders skikjøring viste seg fra sin beste side da de skandinaviske gjestenevar på visitt. To dager med konstant snøfall gav optimale kjøreforhold. Pudder fra topp (2000 moh) til bunn (1000 moh) i bratt skogsterreng er minner en lever lenge på. Dette er et skisenter en bør ha god tid i. Her er det store områder med heftig bratt kjøring, og heiskøer er et ukjent fenomen

Er du derimot ute etter afterski og festing er verken Kimberley eller Red å anbefale. Kimberley presenterer seg som et familiested og lever opp til det ryktet. Og Rossland, som er sentrum til Red skisenter, minner om en litt oppdatert spøkelsesby uten noe natteliv. Men, reiser en helt over til Canada for å stå på ski, er det kanskje ikke festingen som er hovedmotivet med turen. En side ved kanadierne som er verdt å oppleve, er deres imøtekommende og åpne holdning. Det er alltid et smil og mye latter, og hver gang du går på heisen blir du møtt av "Hey, how are you today?"

Turen går videre til det kjente skistedet Fernie, der store offpistområder venter på oss. At store deler av de beste frikjørerne fra Nord-Amerika er samlet for Fernie Freeski Competition i helgen legger heller ingen demper på forventningene."

Publisert 17. mars 2006 kl 09.38
Sist oppdatert 17. mars 2006 kl 09.44
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen