/ Nyheter

Flyr over Jotunheimen

Hanggliderfolket har hatt NM i Vågå. Her er en rapport.

Sist oppdatert: 26. juli 2006 kl 09.32
VINNERBILDE: Fotokonkurransen ble vunnet av Kjell Keogh.
VINNERBILDE: Fotokonkurransen ble vunnet av Kjell Keogh.
Lesetid: 2 minutter

Norsk Mesterskap i hanggliding er vel overstått for denne gangen og det har vært spennende omganger med ulike distanseflyvingoppgaver. Som kjent er det værforhold som avgjør dagens flyoppgaver og av 8 mulige oppgavedager ble 6 gjennomført.

Vågå i Ottadalen innbyr til flyving i fantastisk natur og mange distanseturer har blitt flydd herfra. Fra luften har man utsikt over hele Rondane og Jotunheimen og noen ganger føles det som om en har utsikt til verdens ende. Været under NM-uken har vært veldig bra og oppgavene har vært fløyet inn av en rik samling dyktige piloter med en sportslig og humoristisk tone seg imellom.

Det har vært skarp konkurranse om poengene på både toppen av listen og lenger ned på listen.

Likevel skilte vinneren av årets NM Olav Opsanger fra Jetta Luftsportsklubb seg ut ved å fly inn til beste resultat hver dag, og fikk sammenlagt 5074 poeng. Olav har tatt tredjeplass 4 år på rad så NM-seieren i år smakte nok ekstra godt.

Nykommeren Bjørn Joakimsen fra Hedemarken Hanggliderklubb fløy inn en god andre plass sammenlagt med 4499 poeng, noe som er en sterk prestasjon for en nykommer. Acropiloten og norgesrekordholder i distanseflyvning(206 km) Jon Gjerde fra Voss Hang- og Paragliderklubb tok tredjeplassen med 4354 poeng, i sterk konkurranse med fjorårets NM-vinner Nils Åge Henden som fikk 4349 poeng.

Parallelt med NM har det også vært konkurranse for friflygerne, og vinneren Terje Solberg forsvarte Oslo og Omegn Hanggliderklubb sin ære ved å fly inn 100 poeng sammenlagt ila 4 gjennomførte oppgavedager. Atle Zeiner fra Lier Hangglider Klubb kommer inn tett etter med 98 poeng og Johnny Reichle som også er fra Oslo og Omegn Hanggliderklubb scoret 83 poeng som ga en fin tredjeplass.

Årets fotokonkurranse fikk inn mange flotte bilder. Kjell Speider Keogh vant med et nydelig bilde av hangglidere over jettaplatået .

Nm-uken har vært innholdsrik på mange måter og det har vært spennende, lærerikt og sosialt for mange glade flysjeler. Det er inspirerende for alle som flyr når luftens beste riddere viser oss hva de kan, og vi gleder oss allerede til neste års NM-uke.

TEKST: TRUDE BANG

Publisert 25. juli 2006 kl 13.26
Sist oppdatert 26. juli 2006 kl 09.32
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen