/ Nyheter

Filmhøsten erklært åpnet

Det var varmt og trangt på Månefisken fredag kveld da filmhøsten rullet i gang med hele tre premierer på menyen.

Sist oppdatert: 14. september 2009 kl 13.43
Tidvis trangt om plassen på Månefisken fredag kveld.
Tidvis trangt om plassen på Månefisken fredag kveld.
Lesetid: 2 minutter

Fri Flyts høstfest har blitt en tradisjon, og selv om Månefiskens karakteristiske og rustikke lokaler ved Akerselvas bredd ikke er spesielt godt egnet til filmvisning, så går ikke ski- og brettfolket av veien for en liten fest. Godt hjulpet av Bula og Extrem, med DJ Ekko og Ingolfen på trommer ble det en stinn aften med god stemning. Kjente og ukjente fjes lot seg inspirere av tre vidt forskjellige filmer, og vi overhørte en rekke erklæringer om at snøen og vinteren er sårt etterlengtet.

"Contrast" fra Nimbus Independent åpnet ballet, og Eric Pollard & kompani leverer varene i form av en annerledes og sjelfull film, som nok nytes best i sofaen hjemme fremfor på et støyete utested.

"Refresh" fra Level 1 Productions overrasket nok de fleste, med hårreisende kjøring både urbant, i park og på storfjellet. I tillegg hadde de overraskende nok fått med seg en legendarisk gjest i filmen (uten å røpe for mye), som avsluttet med et solid statement: "If you don´t do a double cork 1260 this year, you´ll be one year older when you do"! En av årets sterkeste skifilmer?

Det var knyttet store forventninger til Absinthe og "Neverland", og vi kan vel trygt fastslå at filmen innfridde. Et rocka soundtrack og åndssvak kjøring, hvor JP Solberg også beviste at han er tilbake i manesjen for fullt. En film som bare må havne i DVD-spilleren i høst.

Månefisken er som nevnt over ikke det mest idelle lokalet med tanke på filmvisninger, men den genuine stemningen som skapes i den rustikke bygningene kan ikke matches. Det var tidvis trangt og varmt, men folk syntes tydelig det var verdt å markere filmhøsten på en skikkelig måte.

Neste store Fri Flyt-event er premieren på Fri Flyt Film Tour på Rockefeller lørdag 3. oktober, som også vil inneholde utdeling av Fri Flyt-prisen 2009. Her blir det også tidlig utsolgt, så det lønner seg å kjøpe billett med det aller første. Linken til Billettservice finner du til høyre.

Publisert 12. september 2009 kl 14.41
Sist oppdatert 14. september 2009 kl 13.43
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen