/ Nyheter

Film i fokus på MegaPark

Landets største terrengparkevent er knapt et par måneder unna, og MegaPark setter film og video på agendaen med store premier.

Sist oppdatert: 2. februar 2011 kl 10.00
STOR PREMIE: 20.000 kroner og et Canon 7D-kit er premie på MegaParks nye filmkonkurranse.
STOR PREMIE: 20.000 kroner og et Canon 7D-kit er premie på MegaParks nye filmkonkurranse.
Lesetid: 3 minutter

Parken i Vangslia løftes til et internasjonalt nivå i slutten av mars, når hundrevis av skikjørere og snowboardere i alle aldre inntar Oppdal. I år setter MegaPark full fokus på det visuelle, og den store potten legges i en filmkonkurranse. Premien som skal trekke ivrige filmtalenter til trønderbygda er 20.000 kroner og et Canon 7D-kit.

– Videoedits er vår tids form for blogging, og et viktig eksponeringsvindu for både utøvere og filmskapere. Se bare på friflyt.no og lignende nettsteder der snart halvparten av sakene inneholder en videoedit. Under MegaPark vil vi tilrettelegge for massiv filming, gjennom kurs i filmteknikk og redigering fra proffe kursholdere. Canon og Interfoto stiller med masse kompetanse og utstyr til utlån, blant annet ti iMac-stasjoner til redigering. Både filmregissør Howie Arnstad og Even Sigstad fra Field Productions vil holde relevante foredrag om filmproduksjon, sier Fri Flyts prosjektleder for MegaPark, Endre Løvaas.

Du kan delta i videokonkurransen som enkeltperson eller sammen med venner. Videoediten skal være på maksimalt tre minutter, og må i sin helhet være filmet under MegaPark 2011. En jury bestående av kompetente personer vil vektlegge kreativitet, humor, komposisjon og generell kvalitet. De beste videoeditene blir publisert her på friflyt.no før juryen bestemmer seg for en vinner som stikker av med den store premien.

Selve terrengparken er det Laffa Mattsson som designer på kjent vis, med store og trygge hopp. I år kommer han til å vektlegge det fotogene når byggingen tar til.

– Hva må til for å delta?

– Man må kjøpe et MegaPark-pass på eksponert.no, som koster fra 300 kroner. Da får du tilgang til parken, gratis deltakelse på alle kurs og konkurranser, lån av utstyr, og selvsagt MegaPark-hoodien fra O'Neill. Dessuten får man rabattert heiskort og mat, sier Løvaas.

– Er det flere nyheter for årets MegaPark?

– Vi skal ikke røpe alt ennå, men etter som film og video står sterkt i fokus, så vil også Laffa bygge parkelementer som tar hensyn til dette. Mer fotogent, rett og slett. Dersom det er nok snø i Oppdal sentrum, så flytter vi railjammen på fredag kveld ned til Auneveien. En totimers big air jam blir det også plass til, så folk kan forvente hektiske og morsomme dager i Oppdal under MegaPark. I år har vi fått hele Hotel Nor avsatt til MegaPark-deltakere, og her kan man bo for latterlige 1 krone per natt dersom man kjøper heiskort til fullpris og deler rom med en venn. På Hotel Nor vil vi også rigge til med redigeringsstasjoner, storskjermer og mer. Og endelig har vi fått en slags sosial arena også utenom bakken. Vi kan trygt si at MegaPark får et annet fokus i år, hvor det fornøyelige arbeidet med å lage videoedits vil sette sitt preg på arrangementet.

I tillegg til redigeringsutstyr og kamerapremie, stiller MegaParks samarbeidspartnere med mye spennende. Swix skal blant annet sikre gliden til deltagerne, mens 4FRNT og Völkl stiller med demoski.

Publisert 2. februar 2011 kl 09.42
Sist oppdatert 2. februar 2011 kl 10.00
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen