/ Nyheter

Enøyd Eliassen helt konge

Snowboardveteranene Kim Christiansen og Terje Håkonsen som var best i slopestylekonkurransen i søndagens snowboard-NM. Håkonsen ble kun slått av Kim Andre Eliassen og brett-pensjonisten Christiansen dro avgårde med seniorenes allround-pris.

Sist oppdatert: 26. mars 2007 kl 15.31
Kongepokalvinnerene Helene Olafsen og Kim Andre Eliassen. Foto: Øystein Kvanneid
Kongepokalvinnerene Helene Olafsen og Kim Andre Eliassen. Foto: Øystein Kvanneid
Lesetid: 2 minutter

I et fantastisk påskevær i Hemsedal gjorde pensjonerte Kim Christiansen et siste konkurransestunt og dro av gårde med seniorenes allroundpris. Terje Håkonsen bestemte seg også med for å være med på moroa, og endte opp med 2. plass slopestyle i seniorklassen etter sinnsyk kjøring med høy WOW og hakaslepp-faktor.

Kim Andre Eliassen (24), er virkelig i form om dagen, og lot seg ikke stoppe av at han kun hadde ett øye for anledningen, etter et uvennlig møte med en råtass i baren kvelden før. Han dro på som verst hele dagen, danket ut et helt kobbel av dyktige utøvere, og endte opp med 1. plass og Kongepokalen, som blir gitt til kjøreren med beste poengsum i junior og seniorklassen.

Men noe var også uforandret. Som for eksempel at den nybakte verdenscup–vinneren Helene Olafsen stakk av med flere pokaler. Denne gangen med både slopestyle-, snowboardcross- og Kongepokalen for kvinner.

Og det med et brudd i hånden, som hun påførte seg under slopestyle-treningen!

 

Også Fredrik Schuderi fikk seg en skikkelig smell etter fall på det største bigjumpet i slopestyle-kvalliken og måtte også besøke legen.

Dommerne slet hele helgen med å velge ut vinnere, i det som må ha vært det høyeste nivået på et NM noen gang. Roger Kleivdal, Ulrik Badertscher, Erik Johan Botner, Tore Holvik, Daniel Eek, Kim Rune Hansen, Ståle Sandbech og Kristian Aamodt Løken var noen av de som utmerket seg mest.

Med få deltakere i noen av kvinneklassene, skulle en tro at det skulle lite til for å vinne. Men jenter som Silje Norendal, Linn Haug, Helene Olafsen og Thea Stenshagen (som alle fikk hver sin pokal) dro på så mye at de like gjerne kunne deltatt i herreklassene. Nivået på de norske jentene har absolutt steget det siste året.

Kristian Aamodt-Løken dukket opp fra intet og ble på lørdag norgesmester i halfpipe for seniorer. Mikkel Bang kjørte brennhett, og lå godt an til pallplassering men skadet seg og fikk ikke deltatt i finalen. Også Roger Kleivdal skadet seg og måtte avbryte for en tur til legen.

Eks–verdensmester i halfpipe, Kim Christiansen viste at han etter sin nye kontorjobb, fremdeles kan dra back to back 900. Og Terje Håkonsen ble så inspirert av det høye kjørenivået at han gjorde det par gjesteruns i pipen innimellom turene han tok med yngste sønnen på armen.

TEKST: Mirja C. Finstad

Publisert 26. mars 2007 kl 14.13
Sist oppdatert 26. mars 2007 kl 15.31
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen