/ Nyheter

Ekstremsportveko vant reiselivspris

Innovasjon Norge har kåret Ekstremsportveko til årets mest innovative bedrift i reiselivet. Ekstremsportveko står bak verdens største og mest unike arrangement innenfor ekstremsport.

Sist oppdatert: 29. november 2007 kl 09.09
VEKO 2007: Slopestyle i Bavallen. Foto: Vegard Breie
VEKO 2007: Slopestyle i Bavallen. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 2 minutter

Reiselivsprisen er Innovasjon Norges nye pris, som skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. - Med denne prisen ønsker vi å sette fokus på helhetlige opplevelser i reiselivet. Ekstremsportveko er en svært verdig vinner, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Ekstremsportveko på Voss omfatter konkurranser i 13 ekstremsportaktiviteter som paragliding, rafting, kiting, fallskjerm, hanggliding, frikjøring og klatring. Festivaldelen til Ekstremsportveko er også stor. I 2007 rangerte Dagsavisen musikkfestivalen som den tiende beste i Norge. I tillegg til musikk har Ekstremsportveko satset stort på andre kulturtilbud – alle med fokus på nyskaping. Der kombinerer kunstnerne tradisjonell kultur som dans, folkemusikk og jazz med aktivitetene. Ekstremsportveko har de siste årene også satset på lokal mat.

I sin vurdering legger juryen stor vekt på at Ekstremsportveko er innovativ. Video- og filmproduksjon har gitt stor oppmerksomhet, og festivalen dekkes årlig av 250 journalister. Ekstremsportveko har bygd en tydelig merkevare og har oppnådd en posisjon som et senter for aktiv fritid.

løpet av de siste fem årene har arrangementet doblet omsetningen og oppnådde i 2007 et godt resultat.

Den personen eller bedriften som har introdusert en ny og innovativ reiselivsopplevelse, eller på best vis har videreutviklet en eksisterende, fortjener den første Reiselivsprisen fra Innovasjon Norge. Opplevelsen skal ha bidratt til bedriftens suksess og skal ha en positiv innvirkning på Norge som reisemål. Prisene ble utdelt i Oslo Konserthus torsdag kveld. Vinneren får 200 000 kroner og et diplom.

Publisert 29. november 2007 kl 09.08
Sist oppdatert 29. november 2007 kl 09.09
annonse

Relaterte artikler

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen