/ Nyheter

Dølplads og Holvik mestere i Sweet Rumble

Med 50.000 kroner hver i lomma kunne Thomas Dølplads (ski) og Tore Holvik (snowboard) smile bredest etter lørdagens Sweet Rumble i Trysil.

Sist oppdatert: 17. februar 2007 kl 21.04
STORSLAGENT: Henning Marthinsen viser styrke, men nådde ikke helt opp.
STORSLAGENT: Henning Marthinsen viser styrke, men nådde ikke helt opp.
Lesetid: 4 minutter

Sweet Rumble i Trysil ble som alltid en fest for både løpere og publikum, og selv ikke et stort snøfall kunne legge en demper på verken stemning eller dra-på-faktor. Kvalifiseringen ble unnagjort på en to-hopps linje, hvor det nederste channell-hoppet var en virkelig prøvelse for kjørerne i form av fartsproblemer. De aller fleste kjørerne fikk smake kulen i løpet av trening og kvalifisering, og til finalen ble det øverste hoppet kuttet ut for å lage en best mulig show-faktor. Nysnøen skapte reelle fartsproblemer, og spesielt de små og lette kjørerne fikk problemer med å klarere kulen på det nederste hoppet. Roger Hjelmstadstuen er verken fersk, lett eller liten, men måtte på sykestua etter en kræsj i landingen. Tittelforsvarerne Ulrik Badetscher og PK Hunder var begge opptatt med oppdrag i utlandet, og derfor var Rumble-beltene og 100.000 kroner klare for nye vinnere under Sweet Rumble 2007.

Etter kvalifisering og lunsj i monster-lavvoen var finalistene klare, og i snowboardklassen møttes følgende karer til mann-mot-mann-dyst:

Ole Scheie - Daniel Ek

Tore Holvik - Mats Hoffgaard

Torgeir Berre - Sindre Iversen

Mikael Solstad - Henning Martinsen

I skiklassen møttes disse kjørerne til dyst:

Christopher Frankum - Thomas Dølplads

Anders Backe - Kenneth Lillemoen

Andreas Disch - Stian Eriksen

Steffen Renå Hamre - Olav Brusletto.

Formatet var enkelt: Kun ett hopp hver, den beste gikk videre. I superfinalen fikk de to beste tre hopp hver til å bevise seg verdig for Rumble-beltet. Switch cork 9 og switch 10 var money-tricks for juryen i skiklassen, mens brettgutta briljerte med tricks som cab 7, frontside 9 og backside 7. Etter første finalerunde var feltet halvert, og semifinalen ble linet opp slik:

Ski:

Thomas Dølplads - Kenneth Lillemoen

Stian Eriksen - Steffen Renå Hamre

Snowboard:

Ole Scheie - Tore Holvik

Sindre Iversen - Henning Martinsen

Dølplads trakk det lengste strået i switch 10-konkurransen mot Lillemoen, og sikret seg en plass i finaleringen. Stian Eriksen gjorde en nydelig d-spin 9 tailgrab, mens Steffen Renå Hamre dro en switch cork 9 - men dessverre for lav til å slå ut Eriksen, som dermed gikk til superfinale-duell mot Thomas Dølplads.

Ole Scheie prøvde seg med en slags hårete switch dobbel frontflip, men kræsjet i landingen. Dermed kunne Tore Holvik cruise inn i superfinalen med en frontside 5.

Sindre Iversen dunket ut Henning Martinsen, som dermed møtte Tore Holvik til finaledyst.

Før superfinalen fikk publikum se et spektalært fyrverkerishow av klasse 4, som selveste brannmesteren i Hedmark måtte godkjenne.

I skiklassen fortsatte Stian Eriksen med sin fjellstø d-spin 9 med tail grab, et tricks som mange kanskje vil hevde er litt utdatert. Thomas Dølplads dro en switch bio 9, og fikk første napp i mesterbeltet. Tore Holvik satte en clean frontside 9, mens Sindre Iversen ikke stakk landingen i sitt forsøk, og dermed 1-0 til Holvik.

Stian Eriksen steppet så opp med en superclean d-spin 1080 tailgrab, og ga dermed Dølplads kamp til døra. Dølplads satte satte så en clean switch 10, som dermed sikret seieren i skiklassen. Et fett rumble-belte og 50.000 blanke kroner på kontoen til NTG-kometen, som virkelig har fått sitt gjennombrudd i år,

Sindre Iversen klinte til med switch backside 7, mens Tore Holvik måtte nedi med hånda i landingen i sin frontside 9. Likevel holdt det til seier for Holvik, som viste imponerende stødig kjøring under hele konkurransen.

Sweet Protection hadde som vanlig snørt sammen et imponerende arrangement som både publikum og deltakere vet å verdsette, og det er definitivt ikke pengepotten alene som trekker store kjørernavn til Trysil og Sweet Rumble. Rammen rundt arrangementet er like viktig, og Sweet-gjengen vet å skape høy hygge-faktor og god stemning. Banketten lørdag kveld blir nok like fuktig som alltid, og i år hadde Sweet lagt festen til en gedigen lavvo inne i skogen.

Sweet Rumble arrangeres i samarbeid med Trysilfjellet, Gore-tex, K2 og Fri Flyt.

For flere bilder: Sjekk linken til høyre.

Alle bilder: Thomas Kleiven

Publisert 17. februar 2007 kl 19.32
Sist oppdatert 17. februar 2007 kl 21.04
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen