/ Nyheter

Designpris til Sweet

For første gang er det delt ut to hederspriser for God Design samtidig. Og begge prisene gikk til én og samme bedrift. Vinneren? Sweet Protection!

Av: Kari
Sist oppdatert: 6. desember 2005 kl 12.48
Full jubel i Sweet-leiren
Full jubel i Sweet-leiren
Lesetid: 4 minutter

Jubelen ville ingen ende ta da Sweet Protection vant hele to Hederspriser for God Design på Designdagen 5. desember. Det er første gang det deles ut to slike priser på én gang, og det er ikke mindre spesielt at en enkelt bedrift tok hjem begge. Sweet Protection deler heder, ære og pris med Abry Design, kan vi lese i en pressemelding fra pressekontoret.

Her er klipp fra pressemeldingen:

Prisen fikk de for hjelmene Trooper Halfcut og Fullcut og klesserien Crusader. Både klær og hjelmer er beregnet for ekstremsportutøvere innen ski- og snowboard, utøvere med ekstra høye krav til kvalitet, funksjonalitet og image.

- Dette er helt fantastisk. Og det blir ikke mindre fantastisk av at vi får prisen for begge produktseriene vi er nominert med. Nå skal det bli stas å komme hjem til Trysil, sa en overlykkelig Ståle N. Møller etter overrekkelsen. Møller er kreativ leder i Abry Design og medgründer av Sweet Protection. Han deler gjerne æren med hele Sweet.

- Vi er en liten organisasjon som drar lasset sammen. Alle har bidratt, fra designere til markedsavdeling og ikke minst produksjonsavdelingen, som med stor kjærlighet setter sammen produktene våre, ssier Møller.

Det er Norsk Designråd som deler ut Hedersprisen for God Design, og prosjektleder Therese Hegsvold Andersen er svært imponert over vinnerproduktene.

- Hjelmene representerer teknisk og innovasjonsmessig design på høyt nivå. De er lette, sitter godt på hodet, men inngir likevel trygghet. Også klesserien Crusader er i den absolutte toppklassen, sier hun. Juryen mener blant annet at klærne er kompromissløse med hensyn til bevegelighet og ergonomi.

- Produktene er dessuten smekkfulle av funksjonelle og visuelle detaljer som gir særpreg og som treffer målgruppen. Dette er nyvinninger som kan bringe Sweet Protection langt i et internasjonalt marked, sier Hegsvold Andersen.

Sweets nye klær

Trysileventyret begynte en gang på begynnelsen av 1990-tallet da en gjeng unge tryslinger født med padleåre mellom hendene og ski på beina ikke fant utstyr tilpasset sin målgruppe. Dermed begynte de å lage det selv. Ski-, elvepadling- og og snowboardentusiastene bak Sweet Protection ble ganske raskt kjent for sine karakteristiske hjelmer til ekstremsportutøvere, men i år lanserer de for første gang også klær til samme målgruppe.

- Vi henvender oss til et segment i ski- og snowboardmarkedet som ellers faller litt mellom to stoler. Vi lager klær med det uttrykket vår målgruppe er ute etter, men i motsetning til mye av det som ellers finnes på markedet, er dette teknisk avanserte plagg av høy kvalitet. I tillegg har vi lagt inn en mengde finesser tilpasset vår målgruppe, en målgruppe som er veldig kunnskapsrik og nøye på utstyret sitt, sier daglig leder Atle Enberget i Sweet Protection.

Selskapet har brukt nesten tre år på å utvikle sin nye kolleksjon av ytterbekledning. Også Trooper-serien er det lagt ned mye tid, arbeid og nytenking i. Dette er hjelmer som visuelt sett skiller seg ut i bakken, men som likevel oppfyller høye krav til sikkerhet og komfort.

Inspirert av Trysilfjellet

- Trooper-serien er designet og tilrettelagt for kjernegruppen vår. Hjelmene har et yngre uttrykk enn de fleste andre av våre modeller, og er forholdsvis rimelige. Før øvrig har serien samme kvalitet og funksjon som de andre hjelmene våre, supplerer Ståle N. Møller. Tryslingen har nå vendt tilbake til sine røtter og slått seg ned i hjembygda.

- Det er en inspirasjon i seg selv å se Trysilfjellet fra kontorvinduet. Det er ikke nødvendig for vår bedrift å holde til nærmere hovedstaden, tvert imot. Vi vil heller ha nærhet til skibakkene og elva, og Trysils miljø av ski- og snowboardentusiaster er en viktig referansegruppe for oss. Vi har et tett samarbeid med et team av kjørere, sier han, og forteller at Sweet har som filosofi å utvikle sine produkter helt fra grunnen av.

- Vi ser ikke på hva andre lager, men gjør det vanskelig for oss selv. Til gjengjeld øker vi sjansen for å lage noe unikt. Det fikk vi igjen for i dag, med intet mindre enn to Hederspriser for God Design, sier en strålende fornøyd Møller.

Fri Flyt gratulerer.

Publisert 6. desember 2005 kl 10.46
Sist oppdatert 6. desember 2005 kl 12.48
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen