/ Nyheter

Braksuksess i multisport

Lagene besto av alt fra fjortiser til femtiser, fra nybegynnere til semiproffer. Og alle var like blide. 50 tremannslag fullførte tredje utgave av Merrell Challenge.

Sist oppdatert: 10. juni 2009 kl 15.11
UTFORDRINGER: Det er stor variasjon i aktivitetene som er fordelt ut over 3 mil.
UTFORDRINGER: Det er stor variasjon i aktivitetene som er fordelt ut over 3 mil.
Lesetid: 2 minutter

Multisportkonkurransen Merrell Challenge ble arrangert for 3. gang i Sørkedalen lørdag 6 juni. På nytt var det rekordoppslutning rundt arrangementet med 56 påmeldte lag. 3-manns lagene gjennomførte en artig og utfordrende løype på 3 mil vekslende mellom sykling, løping, orientering, padling og overraskelsesmomenter som måtte gjennomføres som et lag.

Merrell Challenge samler alt fra semiproffe multisport lag som konkurrerer internasjonalt til den store bredden av sporty mennesker som vil ha en artig tur. I år var det nesten like mange lag i de tre klassene Mix Herre og Damer. Alderen var spredd fra 15 til 50+. Og artig tur fikk de! Konkurransen vekslet hyppig mellom løping, sykling og padling ispedd utfordinger som elvekryssing i cargonett, forsering av speilblanke hinder, Balanse på tømmerstokker, lekne terrengsykkelstier, orientering, korte svømmeetapper, høydekasting av tømmerstokker, rulling av tunge traktordekk, øyhopping og forsering av bekkejuv. Det var ikke den muskel som var uprøvd da lagene endelig kom til mål etter 3-4 timer. Alle med smil fra øre til øre. "En fantastisk morsom løype, utforringer hele veien, aldri et dødt øyeblikk.", "Utrolig kule hindre" og "Morsomme sykkeletapper" var noen av utsagna fra deltagerene. En fornøyd arrangørstab kunne puste lettet og fornøyd ut etter intensive forberedelser med snekring og rigging av overraskelsesmomenter de siste dager og netter.

I mix klassen fikk Salomon Multitude 1 tidlig en luke (Anders Hauge, Kari Bråtveit og Jon Flydal). Lagene bak jaget tett men klarte aldri å ta dem igjen. Salomon Multitude 2 og Evjen Sport/Author Sykler fulgte på de neste plassene

Dameklassen ble i år som ifjor vunnet av Multiblond (Siri Anne Hagmann, Cathrine Holme og Ellen Moen). På andre og tredjeplasss kom Team Oslo Sportslager 2 og Dessert Crawlers.

Team Halaas (Thorbjørn Blom Hagen, Espen Kardel, Charles Halaas) ledet fra start til mål og var raskest av alle i konkurransen. En revansje etter fjorårets knepne tap om seieren. Videre i herreklassen fulgte Team Haug og Team Freshmen.

Ryktene om et spennende arrangement har begynt å spre seg langt. Årets løp hadde deltagelse av flere svensk/finske lag fra Åland. Arrangørene håper på et nytt storinnrykk av lag 12. juni neste år på samme sted.

FOTO: Vigleik Sexe sen., Vigleik Sexe jr. og Felix Breitschädel

Publisert 10. juni 2009 kl 13.38
Sist oppdatert 10. juni 2009 kl 15.11
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen