/ Nyheter

Bobilferie: Kanadisk kvalitet

I kanadiske Kicking Horse fant Fri Flyts bobilpatrulje ut at Superbowl er mye mer enn en amerikansk fotballkamp.

Sist oppdatert: 22. mars 2006 kl 16.28
Erik Glæstad setter standarden på Ski Out fra restauranten på toppen.
Erik Glæstad setter standarden på Ski Out fra restauranten på toppen.
Lesetid: 3 minutter

- Hvorfor er det ikke flere skispor her?

Vi kikker oss rundt i det vi kommer til topps. De lettest tilgjengelige bakkene rett ned fra heisen er helt oppkjørte og mer som kuleløyper å regne. Noe annet kan man vel kke forvente to dager etter forrige snøfall. Vi skjønner derfor lite her vi står på toppen av ”Superbowl” etter snaue 10 minutters gange med skia på sekken. En stor og deilig side dekket av bare noen få spor åpenbarer seg. Den motsatte siden i ”bowlen” er helt urørt, selv om også den viser seg lett tilgjengelig når vi tar fellene fatt. I løpet av de to-tre timene vi leker oss i bowlen, kommer det kanskje et titals kjørere. Men hvor er alle de andre? Kanskje de er å leker seg i en av de andre 5 ”bowlene” som er lett tilgjengelige fra anlegget?

Etter 5 fantastiske dager på ett snøfall, skjønner vi hva ihuga patrioter mener når de med sin iver og tindrende øyne beskriver Kicking Horse. Dette er Den Fjærlette Canadiske Puddersnøen vi har søkt etter. I et fantastisk terreng. Det er ikke uten grunn at sportsbutikkene i byen leier ut nye breie ski med randonee bindinger som standard.

I Kicking Horse er køer ikke-eksisterende. Og så lenge du gidder å gå i 10 minutter, så trenger du heller ikke å krysse andres spor. Superbowl, som vi besøker denne dagen er bare en liten del av det som regnes med til anleggets område. Kicking Horse er et relativt nytt anlegg med store ekspansjonsplaner for den nærmeste framtiden. De Nederlandske(!) eierne har ikke tenkt å gi seg før de er best. Allerede nå mener mange at de er det!

Dagens eksisterende gondol og heiser gir tilgang til 3 ”Bowler” uten gåing. Ledelsen i anlegget kan fortelle at allerede neste sessong vil den 4. og 5. bowlen gjøres tilgjengelig for heisbasert kjøring med en ny heis. Videre planlegges flere heiser påfølgende år. Deres planer går ut på å bevare Kicking Horse slik det er i dag, altså med hovedsaklig sorte nedfarter. Salgsjefen for anlegget fnyser når vi spør ham om Kicking Horse har planer for å øke eller forbedre anleggets grønne og blå løyper. Han snakker om at deres kundegruppe aldri kommer til å bli familier, men de mer dedikerte skikjørere som trives i bratte alpine områder og krevende skogskjøring. Han nevner den typiske hytte- og leilighets-kjøper i Kicking Horse som en hardt arbeidende mann, som vil bruke den lille fritiden han har på kvalites-skikjøring med gode venner. ”Work hard, play hard!”

Det bør dog nevnes at de oppkjørte sidene i Kicking Horse ikke blir preparert da det sies å være for bratt for preppemaskinene. Med andre ord faller snøen, for så å bli oppkjørt og kulete, for så å få ny snø. Så er du ikke av typen som er villig til å traske litt, bør du være glad i kuler i snøfattige perioder.

Ord: Erik Glæstad, Henning Opstad, Bjørn-Erik Dale og Birger Holo

Bilder: Birger Holo

Publisert 22. mars 2006 kl 09.59
Sist oppdatert 22. mars 2006 kl 16.28
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen