/ Nyheter

Bobilferie: Fest i Fernie

Fri Flyts bobilpatrulje har kommet til Fernie, akkurat tidsnok til den i år unødvendige Pray-for-snow-festivalen og det kanadiske mesterskapet i symetriske kortsvinger.

Sist oppdatert: 9. februar 2006 kl 16.46
Marit Bystøl gliser seg nedover skogen.
Marit Bystøl gliser seg nedover skogen.
Lesetid: 3 minutter

Her er en ny rapport fra Fri Flyts bobilpatrulje:

Etter en uke med laber skikjøring i området rund Banff, hooket vi opp med Marit Bystøl og Erik Glæstad. Deretter var det tid for litt analysearbeid på Internett, som resulterte i at Fernie ble neste stopp.

Mye snø og mye gråvær

De lokale snakker om fem soldager de siste sju ukene. Vi har vært så heldig å ha truffet på to av de i løpet av en drøy uke, samt tre-fire dager med sammenhengende snøfall. Få mennesker i ukedagene gir god tilgang på mye god heisbasert offpistekjøring, men i helgene blir snøen raskt oppkjørt av lokale helter og tilreisende fra Calgary. Skulle de store dumpene utebli i en slik helg, er det bare å ta fellene fatt. Fernie byr på et fantastisk område for toppturer både med anlegget og sentrum som utgangspunkt. Terrenget er variert, så her er det noe for enhver smak. Det skal riktignok sies at prepping ikke er løypemannskapenes favorittsyssel, noe vi setter pris på! Er du glad i å kjøre park, bør du være klar for leve park-life og gå opp langs hoppene, for det må to stolheiser og mye transportløype til for å komme seg tilbake til toppen etter et run.

På grunn av snømangel forrige vinter, fant kreative sjeler ut at noe måtte gjøres, så de dro igang en Pray for Snow Festival for å mane fram dette myke hvite som vi alle er så glade i. Etter festivalen lavet det vistnok ned snø i store mengder. I år har snøen på ingen måte uteblitt, så noen festival for å lokke den frem er langt fra nødvendig. Men vi sier da ikke nei takk til en fest, gjør vi vel? Dette er en av få anledninger til å få med seg en real afterski her borte, så skulle du være så heldig å være i Fernie rundt dette tidspunktet, er det absolutt verdt å hive seg med.

Som en del av denne festivalen arrangeres en Powder 8 konkurranse. Dette er et kanadisk nasjonalt mesterskap i symmetriske kortsvinger, eller østerrikske svinger som det oftest kalles i Alpene. Et lag på to skal danne 8-tall med sporene sine. Vinnerlaget ender opp med heliskibilett. Konkurransen tiltrekker seg alle typer folk, noe som kan føre til at du får se underholdning som 60-åringer i abstrakt utfoldelse på dansegulvet eller unge gutter som blir sjekket opp av 70-åringer.

Langley Travel er en av turoperatørene som har reiser til Fernie. Vi har truffet to ulike grupper som reiser på "Canada rundt"-turer med Langley, det vil si litt slik som vi holder på bare i en mye kortere tidsperiode. Vi har også truffet på en rekke nordmenn som hevder de er flittige studenter. Ut ifra omgivelsene å dømme så er det vel heller tvilsomt om de greier å være så flittige. Det er vel heller en lang skiferie sponset av Statens ski og klatrestipend...

Etter en drøy uke i Fernie begynner bobilen å lengte etter kanadisk highway, så vi må nok snart ut på tur igjen. Ryktene skal ha det til at vi skal til Castle Mountain.

Ord og bilder: Erik Glæstad, Henning Opstad, Bjørn-Erik Dale og Birger Holo

Publisert 9. februar 2006 kl 16.27
Sist oppdatert 9. februar 2006 kl 16.46
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen