/ Nyheter

Blir du en Apache Fænser?

Når Fri Flyt Film Tour ruller i gang på Rockefeller førstkommende lørdag, er det klart for gledelig gjensyn med The Apache Dænsers. Vi tok en prat med frontfigur Joak Jim Apache om forventningene til årets miniturne.

Sist oppdatert: 30. september 2008 kl 12.46
The Apache Dænsers skapte stor stemning på Rockefeller i fjor.
The Apache Dænsers skapte stor stemning på Rockefeller i fjor.
Lesetid: 3 minutter

Hvem skulle tro at et skrangleorkester i lakserosa silkedresser skulle få hele Rockefeller til å swinge med på en skifilmpremiere? Fjorårets opptreden ga såpass mersmak at The Apache Dænsers denne høsten er hyret inn på en miniturne med Fri Flyt Film Tour. Publikum under 20-forestillingene på Rockefeller i Oslo, Ole Bull Scene i Bergen og Studentersamfundet i Trondheim kan glede seg stort til et show uten sidestykke.

Hjernen bak det hele, Joak Jim Apache, har sammen med resten av bandet forberedt seg godt til høstens "Kom og dans"-turne. Fra sin jobb som EDB-ansvarlig i sitt eget enkeltmannsforetak har han latt barten gro.

– Vi gleder oss stort til gi en masse glede, og å kunne gi noe tilbake til alle Apache Fænsers der ute. Ekstra morsomt blir det å spille for første gang i Bergen og Trondheim.

Hva kan vi forvente oss i år?

– Det blir dans, musikk, show & entertainment, krydret opp med nye vitser og lengre danseshow. Vi har nye låter på repertoiret, og ikke minst et formidabelt ekstranummer med trøndersk snert, som vil få Åge Aleksandersen til å bli lakserosa i ansiktet av misunnelse.

Hvordan har bandet forberedt seg til årets turne?

– Bønna har trent på den nye danseshowet sitt i smøregrava på verkstedet, mens Jan Bonny har brukt hver eneste hvilepause i Scaniaen til å trene på gitarsoloene. Sist var han observert med en real feedback ved Puttgarden. Rune Knut nynner hver gang han selger en diskokule, men selv har jeg vært fryktelig opptatt med et nytt og revolusjonerende prosjekt der jeg jobber med å få to EDB-maskiner til å snakke med hverandre. Tror det kan bli skikkelig stort!

Det er tydelig at karrieren er i ferd med å ta av for The Apache Dænsers. Kan du si noe om bandets målsettinger fremover?

– Drømmen vår er jo å komme med på Momarkedet, for vi vet at vi har noen fans der i nærheten. Ellers så har vi en skikkelig våt drøm om å kunne være på plakaten på et av disse dansecruisene. Tenk å få spille på Kielferga! Eller bare til Hirtshals. Det hadde vært stort det!

Hvilke andre planer har dere?

– Vi ønsker å gi mest mulig tilbake til våre Apache Fænsers, så nå ser vi på muligheten for å produsere en live-DVD: "One night att Rockefeller" med The Apache Dænsers. Kanskje vi klarer å få snekret sammen årets julegave allerede denne høsten.

Til slutt, hva er egentlig greia med dameundertøy og The Apache Dænsers?

– Vi har jo mange kvinnelige fans som ønsker å ytre sin støtte til bandet på forskjellig vis, og at det kommer en truse eller en BH opp på scenen er jo bare et hyggelig signal. Vi har dog en i bandet, som dessverre må være anonym, som har en viss fetisj for dette med velbrukt dameundertøy....

Billetter til Rockefeller på lørdag selges kun hos Billettservice.no, og det blir garantert utsolgt før helgen. Følg linken til høyre for å sikre deg billett i dag!

Publisert 30. september 2008 kl 12.13
Sist oppdatert 30. september 2008 kl 12.46
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen