/ Nyheter

Banff-festivalen til Oslo

Til helgen kommer Banff Mountain Film Festival til Oslo. Da har du sjansen til å få med deg deg høydepunktene fra det som er verdens desidert største fjellfilmfestival.

Sist oppdatert: 6. desember 2004 kl 13.41
Lesetid: 1 minutter

Den verdenskjente filmfestivalen som har vært arrangert hvert eneste år siden 1976 i den canadiske skibyen Banff. Årets filmfestival fikk årets 300 bidrag fra 38 land.

På den etterfølgende turneen vises filmene i hele verden. Banff-turneen kommer til Oslo den 11. og 13.desember med et to dagers program.

Årets festivalhøydepunkt er mange. Blant flere filmer finnes "Eiger Nordwand - Auf Spuren der Erstbesteigers. Filmen dokumenterer den fantastiske historien om to klaterere som i 2002 bestiger nordveggen av Eiger i Sveits med tilsvarende utstyr som førstebestigerne brukte i 1938.

Kortversjonen Focused er et annet høydepunkt i festivalprogrammet. Filmen er et portrett av ekstremskikjøreren Shane McConkey som ser på basehopp med ski som et naturlig variant av sin halsbrekkende skiakrobatikk.

Totalt inneholder programmet 14 filmer (5 filmer dag 1 og 9 filmer dag 2) og et over 3 timer (oppdelt over 2 dagar) langt filmprogram med verdens aller beste fjellsportfilmer.

Billetter kan forhåndskjøpes på Villmarkshuset, Torgersen Sport og Oslo Sportslager. Dagsbilletter koster 100 kroner og billetter til begge filmvisningene koster 170 kroner. Filmene vises på Filmens Hus i Dronningensgate i Oslo sentrum.

Publisert 16. november 2004 kl 15.02
Sist oppdatert 6. desember 2004 kl 13.41
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen