Til tross for at planen om å bestige alle de 14 8000-meterne raskere enn rekordholder Nimsdai er et mildt sagt stort og krevende prosjekt, er det ifølge Harilas pressetalsmann byråkrati som er den største utfordringen.
– På tross av dårlig vær, fare for snøskred, sykdom, skader etter å bli truffet av steinsprang og store fysiske utfordringer, kan det vise seg at den største hindringen er å få nødvendige tillatelser til å klatre i Tibet, sier pressetalsmann Per Steinar Moen.
De tre gjenstående fjellene for Harila er Manaslu som klatres fra Nepal, Cho Oyu som kan klatres både fra Nepal og Tibet, og Shishapangma som bare kan klatres fra Tibet. For å kunne klatre i Tibet, må hun og medhjelperne få visum til Kina og innreise til Tibet, i tillegg til klatretillatelser. Harila viser til engasjementet Nimsdai skapte da han sto overfor lignende utfordringer i 2019:
– Jeg håper på det beste, og vi har satt i gang flere prosesser vi håper kan føre frem. Nimsdai Purja klarte å overtale kinesiske myndigheter ved å skape et stort engasjement i hjemlandet og i klatremiljøet, sier Kristin Harila.
Hun er nå er på vei til Norge fra Pakistan etter å ha besteget K2, Nanga Parbat, Broad Peak og Gasherbrum I og II siden 1. juli.