Cecilie Skog om K2-tragedien

Cecilie Skog har sluttet å drømme om høye fjell. Nå er hun i stedet på vei til Antarktis! I neste UTE snakker eventyreren ut om marerittet på K2, sosial angst og nye ekspedisjoner.

Sist oppdatert: 30. oktober 2009 kl 12.56
SKOG I UTE: Neste utgave har blant annet et lengre intervju med Cecilie Skog.
SKOG I UTE: Neste utgave har blant annet et lengre intervju med Cecilie Skog.
Lesetid: 2 minutter

35-år gamle Cecilie Skog mistet ektemannen Rolf Bae på K2 i august i fjor. I over et år har hun levd tilbaketrukket og ikke kommentert ulykken til media.

Nå er hun aktuell med boka ”Til Rolf. Tusen fine turer og én trist”. I den anledning har hun stilt opp for noen medier, TV2, VG, Sunnmørsposten, KK og UTE.

Vanskelig å komme tilbake

UTE er i salg fra 24. november, og i intervjuet forteller Cecilie blant annet om hvor vanskelig det var å komme tilbake til Norge.

– Det som har vært vanskelig, er det å treffe folk som jeg bare kjenner litt eller som jeg ikke kjenner i det hele tatt. Jeg har vært redd for hva de skulle si til meg. Jeg har vært redd for mine egne reaksjoner på det folk kunne finne på å si, forteller hun i intervjuet.

Unngikk blikkontakt

Det første året etter ulykken unngikk Cecilie blikkontakt med andre mennesker. Likevel kom folk bort til henne med spørsmål om K2-turen. Hun fikk hjelp til å finne ut hvordan hun skulle takle problemene.

­­– Han hjalp meg med å finne ut hva jeg skulle si til folk. For jeg vil jo være høflig, jeg vil gjerne ta hensyn, jeg tror folk stilte meg spørsmål med godt hjerte. Det psykologen foreslo, var at jeg bare skulle svare «det vil jeg helst ikke snakke om akkurat nå.» Han mente at det ville folk skjønne. Så den setningen lærte jeg meg å si. Jeg har tatt sats og sagt den veldig mange ganger, forteller Cecilie i intervjuet.

Tung tid

Til UTE forteller Cecilie også at hun har hatt flere fine naturopplevelser det siste året, selv om det har vært veldig mange triste stunder.

– Sakte, men sikkert har jeg begynt å føle at jeg er glad for at jeg kom tilbake fra fjellet. Og det tok veldig lang tid å komme dit … å komme dit at jeg kunne tenke slik, forteller hun i UTE.

 

Antarktis neste

Nå er Cecilie på vei til Antarktis med store turplaner. Men hun forteller at hun ikke lenger ønsker å klatre høye fjell.

– Hadde jeg ikke hatt familien min, hadde jeg ikke hatt den fantastiske svigerfamilien min, så hadde jeg kanskje klatret flere høye fjell. Men det er en stor belastning for de som sitter igjen hjemme. Jeg ønsker å spare mine nærmeste for slike turer nå, sier Cecilie til UTE. 

 

Publisert 30. oktober 2009 kl 12.56
Sist oppdatert 30. oktober 2009 kl 12.56
 

Relaterte artikler

SMALT OG LUFTIG: Det er en helt spesiell følelse å stå på toppen av en smal og spiss pinakkel Her fra superklassikeren Bladet i Molladalen på Sunnmøre. Foto: Håvard Myklebust
Luftige tindenåler

Norges fineste pinakler

VANSKELIG OG LITT FARLIG: Henning Eidsheim følger på cruxlengden på Luft, vind og ingenting i vestveggen på Store Skagastølstind i Jotunheimen. Foto: Tuva Stavø
Direktestarten på Luft, vind og ingenting (8)

Knallhard bestigning på Storen

En ferie med kiler, buldring og tinderangling

Klatreparadiset i Romsdalen: En guide til de beste rutene

PÅ KANTEN: Toppen av Nordre Trolltind er godt eigna for overnatting, men manglar rekkverk. Henning Svoren studerer ruta opp Nordaustegga på Store Trolltind i den siste kveldssola. Foto: Ståle Johan Aklestad
Nordaustegga på Store Trolltind

– Føler fjellet vil spytte meg ut i lufta

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
Komplette favoritter fra nord til sør

De beste stedene å klatre i Norge

 
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen