– Det var en fantastisk dag, veldig varmt, og vi var over skydekket nesten hele tida. Men jeg gjør det nok ikke igjen nei, sier er nokså sliten (dagen derpå, bokstavelig talt) Nils Nielsen til Fri Flyt.
Fjellkonger
Nils er tindeveglederen som gjorde det skarpt i NM i skialpinisme i vinter, og turkompisen Ola Hovdenak er Norges klart beste randoutøver. De spreke karene måtte innom sju romsdalstopper for å gjøre unna det som trengs for å kunne kalle seg Fjellkonge (eller dronning, hvis du er dame).
Sykkelkræsj
– Vi starta med Juratind, så kjørte vi til Vengedalen og gikk på Vengetind, og Kvanndalstind via Søre Vengetind og Romsdalshorn via Halls renne på en tur. Så sykla vi ned dalen, og kjørte til Trollstigen. Derfra gikk vi på Store Trolltind, så Dronninga, og Kongen til slutt forteller Nils.
Da monsterturen var over hadde gutta gått 6400 høydemeter, og Nils hadde tryna skikkelig på sykkel for første gang siden han var fem år.
– Jeg blødde fra trynet og greier, sier han.
Les også: Dette kan du forvente av Bad Gastein
Dårlige skiforhold
– Hvordan var skikjøringa?
– Vi kjørte ikke på ski fra noen av toppene, skiene var mer et transportmiddel. Snøforholdene var ok på Juratind, men ellers var det ganske dårlig, eller møkkadårlig. På Store Trolltind vassa vi i snø til knes. Det er veldig lite snø i år, og jeg hadde egentlig avskrevet turen på grunn av snømangel.
Ideen kom i høst
Gutta starta nemlig allerede i høst å tenke på monsterturen, da de mer eller mindre tilfeldig fant ut at begge gikk med tanker på å gå på alle Fjellkonge-toppene på under ett døgn.
– Det kan jo bli litt kjedelig når man har gått på de samme toppene mange ganger, så dette ble en ny utfordring. Det fysiske er jo hovedgreia her, rett og slett finne ut hva man klarer. Dessuten syns jeg at disse fjellkonge-greiene er litt artig. Utfordringa er få i seg nok vann og næring underveis, sier Nils.
Les også: Fri Flyt har testet Osprey Kamber 22
Vektnazister
– Hva slags utstyr brukte dere?
– Reinspikka randonné-racing utstyr. Superlette ski og skistøvler, og det var så varmt at vi gikk med lycradress uten noe under hele tida. Det var veldig hensiktsmessig å gå med race-dress. Tynt stoff som ikke er varmt, men som beskytter mot sola. Dessutren er jeg såpass godt kjent på disse fjellene at vi hadde kun med oss nøyaktig det klatreutstyret jeg visste vi trengte, og ikke noe mer. Med unntak av innmarsjene mot Juratind og Store Trolltind gikk vi på randostøvlene hele tida, men vi var ganske nazi på vekt, for å si det sånn!
Sju alpine fjelltopper, 6400 høydemeter og 20 timer. Slå den!
Les også: Fri Flyt sin test av Norrøna buksen Lofoten Gore-Tex Pant