– Fjorårets tørrsnøfest ble avlyst, vinteren var fraværende på det tidspunktet og det blei en vinter under normalen. Blåbærbuskene tørka ut og det var gode klatreforhold ute så og si hele vinteren, det er -for å si det mildt- ikke vanlig i Romsdalen.
Denne vinteren har startet langt mer normalt og vi har nå cirka en halvmeter snø i terrenget og gode skiforhold til fjells, sier tørrsnøentusiast og arrangør Amund Amundsen.
Best i februar
Tanken bak Tørrsnøfestivalen er å guide folk til fjells mens snøen fortsatt er tørr .og spise god mat i historiske omgivelser etterpå.
– Veldig mange besøker Romsdalsfjella med ski når dagene er blitt litt lengre, temperaturen har steget litt og snøen kanskje har rukket å bli kram. I februar er det gjerne slik at nysnøen, de hvite fjella i horisonten, lyset og sola varmer mer inni enn utapå. Men da holder du deg også varm lenge! Romsdalen er ofte best i februar og det unner vi mange flere å få oppleve, sier Amundsen.
TØRRSNØ: Ikke nødvendigvis sløsj, men tørr pudder er målet for toppturfestivalen i Romsdal. Foto: Halvor Hagen
Losji på historisk grunn
Festivaldeltagerne innlosjeres på ærverdige Aak hotell, hvor veggene er nærmest impregnert med norsk fjellsportshistorie.
– Vi er veldig glade for at vertskapet på hotell Aak satser på å gjøre Aak til ett naturlig samlingssted for fjellfolket som kommer til dalen igjen. Som fjellsportspionerene på 1800 tallet bor vi derfor på hotell Aak, hvor fjellsportshistoria ligger i veggene og atmosfæra er helt spesiell. Lokale guider fra Skiromsdal sørger for at vi finner den beste snøen på tur og når vi er nede fra tur venter vertskapet på hotell Aak med fantastisk mat og god drikke.
Dato for årets Tørrsnøfestival er 19. til 22. februar. Mer info om festivalen finner du her!