– Jeg har drevet med dette i nitten år, og nå har jeg blitt voksen og innsett at tida er moden for å gjøre noe annet. Med graving om sommeren blir det ikke så mye ferie, forteller Ringkollen-eier Martin Brodahl.
– Sunn drift
Han har lagt ut skianlegget på finn.no, til 3,5 millioner kroner. Det inkluderer fem snøkanoner med tilbehør, ei tråkkemaskin, en skålheis, et barnetrekk, to snøskutere (den ene er riktignok på verksted) og to bygninger med kafeteria, garasje, teknisk rom og verksted.
– Får jeg den prisen så er det et godt resultat etter nitten års drift. Sønnen min og jeg har klart å ta ut en normal lønn, og drifta har vært sunn, selv om det alltid er utfordringer med vær, snømengder, lengde på sesongen og den slags, sier Brodahl.
Usikre lokale kjørere
I den lokale snowboardklubben er de svært spente på hva salget kan føre til, og ildsjel Christopher Oren frykter det verste. Samtidig som han lever i håpet.
– Det er dritkjipt hvis det verste skulle skje, altså at anlegget avvikles eller at en eller annen ny eier driter i parken. Vi i Hønefoss brettklubb har lagt ned stor innsats i parken i Ringkollen, og i fjor og årene før var parken veldig bra. I år er det dårligere, sier Oren.
– Blant Norges beste
Han håper på nye eiere med guts og engasjement, og mener at terrengpark bør være en selvsagt satsing i Ringkollen.
– Parken på sitt beste er en av de beste i Norge, i hver fall blant småparkene. Heisen er supereffektiv, du rekker over 100 turer på en dag. Det er noe helt annet enn de fleste andre parker. Ringkollen er ikke stor nok for skikkelig alpintrening for eksempel, sier Oren
For dyrt for klubben
Klubben har blitt spurt om å kjøpe anlegget, men prisen er for høy.
– Det ville i så fall blitt jeg som måtte kjøpe. Det hadde vært sinnssykt rått og eid Ringkollen, men jeg har ikke råd til å bla opp 3,5 millioner. Det er synd, for jeg er i ferd med å ta over en gård, og det ville passa perfekt å drive gård om sommeren og skisenter om vinteren. Nå håper vi bare det verste ikke skjer, og at nye eiere vil fortsette på satse på parken, sier Christopher Oren.
Fri Flyt besøkte parken i 2012, og da lagde vi denne filmen: