På tur i Oles fotspor

Aktivitetsgruppa BaseCamp Os viderefører avdøde Ole Simensens voldsomme engasjement for å skape aktivitet og arrangere turer i hjembygda Os i Hedmark.

Sist oppdatert: 19. juni 2015 kl 12.11
ARVEN ETTER OLE: Ole Simensen var svært opptatt av å arrangere turer og rekruttere folk til utendørs aktiviteter i Os i Hedmark. Nå videreføres engasjementet hans i gruppa BaseCamp Os, etter at Ole omkom i snøskred i Øksendalen i april 2014. Oles gode venn Eirik Bækken (nærmest kamera) er en av initiativtakerne. Foto: BaseCamp Os
ARVEN ETTER OLE: Ole Simensen var svært opptatt av å arrangere turer og rekruttere folk til utendørs aktiviteter i Os i Hedmark. Nå videreføres engasjementet hans i gruppa BaseCamp Os, etter at Ole omkom i snøskred i Øksendalen i april 2014. Oles gode venn Eirik Bækken (nærmest kamera) er en av initiativtakerne. Foto: BaseCamp Os
Lesetid: 3 minutter

– BaseCamp Os (BCO) har vært en tanke til mange i og rundt miljøet rundt Ole Simensen lenge. Ole var selv en ivrig pådriver for å skape liv og aktivitet på Os. Da han døde føltes det veldig riktig å gjøre alvor av planene, forteller Eirik Bækken.

Organisering og rekruttering

Simensen var en av de fire som omkom i snøskredtragedien i Øksendalen påska 2014. Også Eirik Bækken –Oles bestevenn- var med på turen, men han kjørte ned fra fjellet før det fatale snøskredet kom. Nå er han sentral i arbeidet med å videreføre bestekameratens sterke iver etter å arrangere turer og få med folk ut.

gutta
gutta

TURKAMERATER: Ole Simensen (til venstre) i Chamonix sammen med Eirik Bækken i 2014. Foto: Eirik Bækken

– Målet er at folk skal få prøve nye ting i trygge rammer, uten å blakke seg. Vi prøver å kjøpe en del utstyr som folk kan bruke gratis på våre arrangementer, og leie meget billig utenom, vi tror det vil senke terskelen betraktelig. Til nå har vi gjennomført en topptur på et lokalt fjell, en slags skidag 14. april -ett år etter ulykken- og vi kjørte 40 8. og 9. klassinger gjennom en aktivitetsdag denne uka, med rappellering, elvekajakk og slakkline. Utover det planlegger vi en ganske bra aktivitetsuke i sommer, med klatring, padling, sykling med mer, sier Bækken.

Viderefører «Oles alpereiser»

Ole Simensen var nemlig en sterk pådriver for å få med folk på tur i hjembygda Os i Østerdalen. Hele året i både inn – og utland. For vennene er det viktig å videreføre Oles engasjement.

– Ole var en vanvittig drivkraft for å få i gang turer.  «Oles alpereiser» var hans høyst fiktive reisebyrå, som arrangerte alt mulig, inkludert en fantastisk tir til Usbekistan. Men Ole var også veldig opptatt av å skape aktivitet i Os og gjøre bygda attraktiv. Målet vårt er å videreføre dette, sier Eirik Bækken.

– Hvordan har BCO blitt mottatt lokalt?

– Veldig bra! Vi har fått masse hjelp, og folk er veldig positive. Vi har fått inn 145 000 kroner i både offentlig og privat støtte så langt i år.

For alle

– Hvem er målgruppa?

– BaseCamp Os er for alle, men mange av aktivitetene våre egner seg primært for ungdommer rundt 14 år og oppover. Rent formelt må man være fylt 14 år for å være medlem. Medlemskap er dog ikke noe krav for å være med på våre aktiviteter. Styret i BCO består nå av gode venner av Ole, men vi håper etterhvert at vi klarer å skape noe litt større og at foreningen over tid styres av forskjellige folk, basert på formålet og vedtektene vi har laget.

Sykkelløyper på Hummelfjell

Bækken understreker at BCO ikke er en kommersiell organisasjon. De skal ikke tjene penger, og alt arbeid skal være frivillig og dugnadsbasert. Dermed oppsto en aldri så liten utfordring da skisenteret på Hummelfjell i Os ville ha hjelp til å lage sykkelløyper i skisenteret.

– Vi er i ferd med å opprette et eget AS –Dunder adventures, for å håndtere kommersiell aktivitet- som står helt adskilt fra BaseCamp Os. Vi skal i sommer lage sykkelløyper i Hummelfjell på oppdrag fra heiseieren. Kostnadsrammen er på 70 000 kroner, sier Bækken.

Målet er å ha løypene i skisenteret klare i løpet av en måned. Neste uke settes spaden i jorda.

– Østerdalen er jo flat, og bedre egna for sykkel enn for ski, så dette tror jeg blir veldig bra!

hummel
hummel

HUMMELFJELLET: Her planlegges sykkelløyper som forhåpentligvis står klare i slutten av juli.

Publisert 19. juni 2015 kl 12.11
Sist oppdatert 19. juni 2015 kl 12.11

Relaterte artikler

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen