Med tre rail-elementer og tre hopp er løypa litt mindre enn hva store konkurranser som X Games byr på, hvor det gjerne er fire hopp. Flere kjørere ønsker seg enda et hopp i Sotsji, men alle skryter av kreative rail-elementer.
Amerikanske Gus Kenworthy er blant de som uttrykker frustrasjon, både på grunn av antall hopp , og at løypedesignet slippes nesten et halvt år før konkurransen går av stabelen.
– Jeg er superskuffa over at det bare er tre hopp, sier Kenworthy til Freeskier.
Her er hva et knippe av de norske landslagskjørerne har å si om de første skissene av løypa:
Felix Usterud:
– De tre første featuresene gjør veldig stor mulighet til å være kreativ, noe jeg digger! Spesielt 2 og 3. Hoppene er litt vanskelig å si noe om for det blir aldri helt likt i virkelighet som på animasjon, men så lenge de er ganske store så er det fett!
PS! Felix Usterud ble skadet under landslagets treningssamling i Australia, men han melder at han er i gang med treninga igjen nå!
Øystein Bråten:
– Jeg synes den ser sjukt rå ut, og raillinja ser også helt vill ut. Kult at løypa har så mange options som gir rom for masse forskjellige runs som passer flere kjørere og deres trick selections. Hadde vært utrolig moro og prøvd seg i den løypa her, og jeg trur jeg hadde kost meg i hjel på de rail setupsa.
PK Hunder:
– Jeg synes løypa ser veldig bra ut, railsa er en blanding mellom tekniske muligheter og gap/ tap muligheter! Tre hopp passer meg veldig bra også. Eneste jeg håper er at første hoppet ikke blir veldig lite sånn som det første hoppet har vært i de andre WC! Er kjipt å måtte bånne hoppet med vilje fordi du må gjøre en dobbel på noe jeg vanligvis ville sagt var et 9'r hopp!
Aleksander Aurdal:
– Med tanke på hvor mye jobb og penger russerne legger ned for å få et vellykket OL, kommer nok coursen til å bli vill. Ut i fra bildene syns jeg det lover ekstremt bra! Railsa gir rom for mye kreativitet, samtidig som det er elementer kjørerne har møtt på andre konkurranser. Hoppene blir store med brede landinger, noe jeg syns hjelper på feelingen generelt når man hopper. Terrenget er bygd etter coursen, ikke omvendt, og da får man en ganske unik mulighet til å bygge den mest optimale coursen. Riktige folk har også blitt leid inn for å bygge alt sammen, så det blir nok ganske sjuke greier...
Lars Oftedal Bjørum:
– Coursen ser utrolig kul ut. Masse fete railelementer hvor man kan finne på masse forskjellig. Hoppene ser også ut til å få bra størrelse, så morsomt at løperne får muligheten til å gjøre forskjellige doble, eventuelt triple variasjoner. Tror nok det blir veldig spektakulært å se på hvis løypa blir slik.
Espen Bergh:
– Coursen ser kjempebra ut, håper jeg blir en av de som får lov til å kjøre den! Ser ut som en perfekt course med store, breie hopp og masse kreative muligheter på rail/jib elementene.
Tiril Sjåstad Christiansen:
– Jeg syns coursen ser helt rå ut. Mange forskjellige rails features så det blir nok mye forskjellige triks som kommer til å bli gjort. Gleder meg til å se det i virkeligheten og håper det blir like bra som det ser ut som på bildene. Jeg tror jeg kommer til å ha gode sjangser i coursen. Har blitt mye bedre på å raile og jeg gleder meg til å sette sammen et run som forhåpentligvis kan ha en gullsjanse i OL.
Freeskier har prata med flere av de amerikanske kjørerne, i tillegg til blant andre Andreas Håtveit. Her er hva han har å si til USAs versjon av Fri Flyt (fritt oversatt av undertegnede):
– Jeg skulle ønske det var krav om minst fire hopp, men jeg liker rail-elementene som åpner for mye kreativitet. Det er akkurat hva sporten trenger for at konkurransekjøring skal leve lenge.
OL i ski slopestyle går av stabelen i Sotsji neste år. Jentene kjører 11. februar, og guttene 13. februar.