Her er årets første Fri Flyt-magasin

Vi sikrer deg den aller beste starten på året. Her er bare noe av det du kan lese om i det nye Fri Flyt-magasinet!

Sist oppdatert: 11. januar 2016 kl 11.38
STJERNE: Øystein Bråten, her i Stubai, er en av landets største skistjerner. Nå er portrettert i det nye Fri Flyt-magasinet. Foto: Vegard Breie, Cover: Bård Basberg
STJERNE: Øystein Bråten, her i Stubai, er en av landets største skistjerner. Nå er portrettert i det nye Fri Flyt-magasinet. Foto: Vegard Breie, Cover: Bård Basberg
Lesetid: 4 minutter

Den nye Fri Flyt-utgaven inneholder alt du trenger for å gjøre deg klar til skisesongen, uansett om du står på breie, smale, twintip eller pudderski. Hovedprofilen denne gang er superstjerna Øystein Bråten, som redaktør Henning Reinton har portrettert hjemme hos Bråten. I tillegg finner du en omfattende test av telemarkbindinger, portrettintervju med Kristin Larsen, som har tatt over etter faren Erlend Larsen på Vierli, og vi gir deg de beste reisetipsene i Alpene.

Øystein Bråten er Norges høyest rankede freeskier, og skal kjøre både X Games i Aspen og i Oslo i år. Han mer med andre ord en av de aller største stjernene i ski-Norge, og da sjansen bød seg til å møte han i sin egen stue før konkurransesesongen virkelig satte i gang grep Reinton sjansen.

Første Bråten-intervju

Dette er første gang Fri Flyt gjør et så omfattende intervju med skistjerna.

– Han er en av verdens beste skikjørere, og er alltid aktuell som en profil i magasinet. Nå passet det ekstra godt, forteller Reinton.

– Du brukte mye tid med Øystein. Fikk du et inntrykk av hvordan han ble så god på ski?

– Jeg tror det. Det begynte å demre for meg da han sa at han pleide å raile i alle friminuttene på skolen. Og at han droppet ut fra fotball fordi han heller ville bruke sommermånedene på å raile på dryslope-oppsettet i hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

braaten-2
braaten-2

STUA: Fra intervjuet med Øystein Bråten. Foto: Vegard Breie

 

Stor telis-test

Reinton har også vært primus motor bak den svært omfattende bindingstesten du kan lese i dette bladet.

– Dere møtte en del utfordringer. Kan du fortelle litt om dem?

– Ja – en telemarkstest i vår tid er vanskelig allerede før du begynner starten. Det er 3-4 ulike bindingsstandarder ute og går, så bare det å definere en test og kunne teste bindingene på likt grunnlag er vanskelig. Etter lange diskusjoner endte vi med å definere testen smalt: Vi valgte bindinger med motstandsfri gåfunksjon – og uten at du løfter på bindingen. Det vil i praksis si de nye tech-baserte bindingene. Så fikk vi montert disse på identiske ski, og modda sko slik at vi kunne kjøre bindingene på samme ski med samme sko. Neste vanskelighet kom da en av bindingene røy i biter på flatmark på dag 1 av selve testen. Skulle man diskvalifisere den eller ta den med videre? Vi endte med å ta den med.

– Telemark kan virke å være på en nedadgående kurve. Hvorfor bruker man tid og ressurser på å utvikle nye bindinger?

– Jeg tror nedgangen i telemark er over. Når er det en stabil, innbitt kjerne som aldri vil gi seg. Og ettersom tech-patenten gikk ut for noen år siden, er det store muligheter for å lage nyvinninger. I forbindelse med testen har vi også intervjuet tech-bindingens far, Fritz Barthel, om de nye telebindingene. Problemet med telemark i vår tid er ikke bindingene, men skoene. Nå få du dugende randosko på rundt en kilo, mens telemarksko typsik veier inn på 17-1800 gram.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sigurd-Lovfall
Sigurd-Lovfall

TELIS: Sigurd Løvfall under telemarkstesten. Foto: Vegard Breie

Lange toppturer

En av de mange omfattende reportasjene i bladet er skrevet av Fri Flyts nettredaktør Tore Meirik - en stor guide til de aller beste lange toppturene i Norge.

– Er det den mest slitsomme reportasjen du har laget?

– Haha, nei, egentlig ikke. Det meste er jo skrivebordsarbeid -som kan være slitsomt på sin måte. Turen på Kongen var rett og slett bare utrolig fet, jeg skulle bare ønske alle andre som var med var like innstilt som meg på å ta bilder. Ja, jeg var fryktelig sliten på slutten, er jo ikke i så god form akkurat, men det spiller liten rolle når forholdene var som de var, og selskapet så bra, sier Tore Meirik, som har både intervjuet og lest seg opp på de beste toppene - i tillegg til turen han selv var på.

Bladet er nå tilgjengelig i de fleste dagligvarehandler i Norge, i tillegg til sportsbutikker og kiosker.

PS: Abonnenter av magasinet har allerede motatt nummeret i posten. Vil du få bladet før andre, bør du sjekke ut flere av de gode tilbudene vi har!

Her er coveret til dette magasinet (Foto: Bård Basberg):

ff-cover
ff-cover
Publisert 11. januar 2016 kl 11.38
Sist oppdatert 11. januar 2016 kl 11.38
 

Relaterte artikler

 
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen