Frikjøringscupen jakter dommere

Norwegian Freeride Series (NFS) jakter dommere til årets frikjøringskonkurranser.

Sist oppdatert: 26. februar 2015 kl 07.58
DØMMING: Å dømme frikjøringskonkurranser er en fin måte å bli en bedre kjører selv på -og en fin måte for misfornøyde kjørere å bedre systemet. Norwegian Freeride Series trenger flere dommere til årets norske frikjøringscup. Foto: Tore Meirik
DØMMING: Å dømme frikjøringskonkurranser er en fin måte å bli en bedre kjører selv på -og en fin måte for misfornøyde kjørere å bedre systemet. Norwegian Freeride Series trenger flere dommere til årets norske frikjøringscup. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Det vanker både lønn og opplevelser til de som stiller som dommer i årets Norwegian Freeride Series –og forhåpentligvis ikke berusa kjørere som klager på dømminga under banketten.

– Som dommer er det både sosialt og trivelig å være med i frikjøringsmiljøet, men mest av alt så får du et helt nytt perspektiv på frikjøring som konkurransegren, og det er kult. Man får 100% fokus på prestasjonene, sier hoveddommeren i den norske frikjøringscupen de to siste årene; Anders Ekkje Slettebø.

Han har vært dommer i norske frikjøringsrenn i fire år, og nå når cupen trenger flere dommere er han klar med godord om jobben. Men det er ikke bare gull og grønne skoger og dømme landets ivrigste og mest dedikerte frikjørere.

– Det er tidvis en utakknemlig jobb, det er ingen som gir oss skryt hvis vi er flinke, men å få negative ting fra fulle folk  er ikke så uvanlig. Det er greit å være litt hardhudet, for det ligger i sportens natur at det blir litt diskusjon. Samtidig er dømming en ypperlig måte å bli en bedre kjører selv på, sier Ekkje Slettebø.

– Hvilke egenskaper bør de som vil være dommere ha?

– Det er en fordel å ha kjørt frikjøringskonkurranser selv, og så må man være interessert i sporten, og gjerne lysten på å gi noe tilbake. Og særlig de som er eller har vært misfornøyde med dømminga oppfordres til å melde seg som dommer. Det er den eneste måten å få gjort noe med saken på!

Som dommer i NFS blir du sertifisert Freeride World Tour-dommer. Du får dekket reise, kost og losji på de konkurransene du dømmer, og det utbetales et lite honorar for jobben. Honoraret vil øke i 2016, og målet er å få en fast gruppe dommere –som får betalt etter FWQ-standard.

– Du blir ikke rik av å dømme i Norwegian Freeride Series, men litt penger er det, sier hoveddommeren.

Årets første konkurranse gikk av stabelen under Fjellsportfestivalen, og da vant Dennis Risvoll og Therese Wallin. Neste konkurranse er Stavanger Freeride 12.­­–15. mars, så kommer Sauda Backcountry Challenge 20.–22. mars, Vågå Freeride 27.–29. mars og Røldal Freeride Challenge 23.–26. april. 

Publisert 26. februar 2015 kl 07.58
Sist oppdatert 26. februar 2015 kl 07.58
 

Relaterte artikler

 
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen