En drømmedag på Sjusjøen

Jibbenestor Andreas Amble rapporterer fra Sjusjøen – hvor det er drømmeforhold nå i romjula.

Sist oppdatert: 27. desember 2016 kl 22.38
Sjusjøen skisenter
JULEBLOGGER: Andreas Amble er spesialist på trikset zerospin, som han gjør mer med det han selv mener er en slapp trailgrab. På Sjusjen må vite. Foto: Hans Petter Hval
Lesetid: 4 minutter

Fantastisk dag på Sjusjøen, stille og veldig vakkert før stormen. Men ikke nok med det; snøen var god, med fin styresnø og god prepp i hele løypa. Det kjennes også ut som mye har endret seg her oppe. Her er vår komplette guide til Sjusjøen skisenter!

For 7-8 år siden var Sjusjøen et sted det sto noen bokser og et hopp, men i dag er det et anlegg som vil litt mer. Det er skikkelig shred, mye morsom kjøring i et lite kompakt skianlegg. Stolheisen til toppen er litt vindutsatt, men mesteparten av løypene ligger i ly.

Det er litt underlig at det har tre gates til en stolheis på seks seter, og på folkerike dager blir det kø, men som regel er det godt med plass, og veldig morsomt å kjøre.

Det er absolutt verdt å nevne Tale Steiner, ny parksjef som tilsynelatende er med på å drive frem et godt parktilbud i det minste skianlegget i Lillehammer-regionen. Tale tok over jobben i høst og blir beskrevet som en stor entusiast. Personlig syns jeg det er godt å se jenter som jobber med park. Det er dessverre for store forskjeller og i alt for stor grad er «guttemiljø» fremdeles, selv om det er på bedringens vei. Tale får det uansett til selv om hun kombinerer rollen med utdanning. Hun sier selv hun også har god støtte fra anlegget og andre, blant annet Kenneth Kolstad og Anders Krog som sørger for bra forhold når hun er på skolebenken. Kink-railen på bunnen med påfølgende 10 meters rør var nok favoritt parkelement. Det var litt mye sprett på slutten av enkelte rail kickere og det største hoppet burde hatt lengre flate, for nå kjennes det litt vel mye som en ren step-down i stedet for å hoppe fremover. Det vil nok gjøre hoppet tryggere og enda bedre, men i det store og hele er dette allerede et lovende anlegg med 18 parkelementer som tilbyr noe for alle. Tale gleder seg mye til tiden som kommer.

– Vi har akkurat bestilt inn en haaug med nye rails, så åpningen i januar blir rå, sier hun.

MagnusBrandbo
MagnusBrandbo

AMBISJONER: Med ny parksjef har Sjusjøen planer om å bli bedre på park – og julebesøket antyder at de er på god vei. Her hopper Magnus Brandbo. Foto: Andreas Amble

Sjusjøen åpner ny heis og et nytt parkområde om to/tre uker hvis alt går etter planen. Dette blir en blåpark i bunnen av anlegget bak barnebakken, i en ny trasé. Samtidig starter også Sjusjøen med kveldskjøring på fredager. I det hele tatt virker det som en solid satsing. Daglig leder Ingvild H. Vestheim snakker om det som skjer med glimt i øynene og synlig stolthet. Det kjennes som hele anlegget står sammen om satsningen. Ikke ulikt den nye satsningen som skjer i Kvitfjell. Ingvild påpekte også at de prioriterer prepping av parkelementer på samme linje som trassene, og mandag var begge deler i storform!

Sjusjøen skal heller ikke undervurderes som en kjøre-, ragge-, carve- og gunnerun-anlegg. Det finnes mange mange kuler, kanter, overganger og naturlige landinger samt gode traseer for nybegynnere, amatører og pros. Det er kort og godt. Det går også rykter om noen legendariske kanelboller på toppen, men i dag var føre, vær, elementer og prepping så godt at vi ikke klarte å prioritere sånt. Tidligere redaktør i Fri Flyt, Hans Petter Hval, dukket også opp, men han nektet å la seg intervjue, og forholdt seg stort sett stum. Det har nok ingen sammenheng med at han nå kjører snowboard, for jeg hørte opptil flere lyder som lød entusiastiske. Kompisen Flågen kjørte svart bakke og snakket hovedsaklig hvorvidt ulike folk var «kjørere» eller ikke. Fullt mulig han egentlig ga blaffen, som oss andre, for han ragga på godt nedover svartbakken!

HPogFlaagen
HPogFlaagen

STORFINT BESØK: HP Hval og Flaagen på snowboard. Foto: Andreas Amble

 

Antall gode side-hits er ukjent, men jeg hadde det utrolig artig i dag på flere av kantene og kulene som finnes nedover. I blåbakken er dette noe Sjusjøen rett og slett kan og bør utnytte. En del av skogen er også glissen, så det finnes sikkert mange morsomme små naturlige elementer hvis man leter!

Publisert 27. desember 2016 kl 22.38
Sist oppdatert 27. desember 2016 kl 22.38
 

Relaterte artikler

 
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen