Slik blir cat-skiinga i Surnadal

Skisenteret i Surnadal ønsker å tilby beltevognbasert skikjøring på tre topper nær skiheisene.

Sist oppdatert: 6. april 2018 kl 10.33
SYLTNEBBA: En av tre topper nær Surnadal alpinsenter hvor det søkes om å tilby catskiing. Tore Korsnes er lommekjent i området. Foto: Tore Meirik
SYLTNEBBA: En av tre topper nær Surnadal alpinsenter hvor det søkes om å tilby catskiing. Tore Korsnes er lommekjent i området. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

– Siden vi er en viktig skidestinasjon på Nordmøre og favner et distrikt rundt Molde, Kristiansund, Sunndal og Orkanger anser vi catskiing som et spennende tilbud som kan gi anlegget og området et løft med tanke på attraktivitet. Catskiing vil også robustgjøre senteret når det er lite snø i nedre deler av anlegget, skriver styreleder Magnar Heggset, som også mener catskiing i Surnadal vil øke rekrutteringa:

– Vi tror at et catskiing-tilbud i Surnadal vil gjøre at flere ungdom kommer seg enklere ut i naturen og terrenget.

Planen er å tilby nedkjøringer fra tre topper nær skisenteret, med varierende høydeforskjell. De aktuelle toppene er Syltnebba, Hauastrengen og Strengen. Styremedlem, parksjef og frikjøringsentusiast Tore Korsnes beskriver de tre nedkjøringene slik:

1: Fra Syltnebba ned mot Surnadalsøra

Nordvendt side. Ca 450 høydemeter kjøring.

Starter slakt fra Syltnebba ned mot toppen av lia som går ned mot Surnadalsøra. Herfra blir det en del brattere og mer krevende kjøring i bjørkeskog før man så entrer flere flotte hogstfelt. I nedre del det litt blandet mellom hogstfeltene, før man kommer inn på noen jorder med muligheter for å kjøre helt ned til sjøen på perfekte dager. Krever transport tilbake til alpinsenteret.

2: Nordøst vendt flanke fra Hauastrengen (Likjstrengen)

Ca. 250 høydemeter kjøring, slak flanke fra Hauastrengen. Enkel og slak kjøring som kan gjøres flere ganger med tråkkemaskin transport. Har også muligheter for mer krevende kjøring i Botnberga, som er mer vestvendt.

3: Fra Strengen ned mot Vang skiarena (Kvanne)

Ca 400 høydemeter kjøring. Flott nedkjøring i sørvendt side. Variert terreng fra enkelt til mer krevende, med muligheter for innslag av drop for garva frikjørere. Populært turmål hele vinteren. Kort skogskjøring mot slutten, før man kommer inn i et slakt hogstfelt med enkel kjøring ned mot Vang. Krever transport tilbake til alpinsenteret.

Her-er-catski-soeknadene_ordinary_1200
Her-er-catski-soeknadene_ordinary_1200

PLAN: Dette er området hvor Surnadal alpinsenter har søkt om å få bedrive catskiing.

Publisert 6. april 2018 kl 10.33
Sist oppdatert 6. april 2018 kl 10.33

Relaterte artikler

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen