/ Surf

– Dette kan vi få i Oslo

I mellomtiden synes vi du burde ta en titt på Fri Flyts surf-film fra Glomma.

Sist oppdatert: 7. juni 2013 kl 09.50
Lesetid: 2 minutter

Terje Skulstad skal på befaring med Byrådet i Oslo på mandag angående en stående bølge i Akerselva. Målet er å få laget en tilsvarende bølge som allerede finnes i München slik at Oslo-folk og -turister kan få et aktivitetstilbud utenom det vanlige. Foreløpig kan Skulstad melde om kun positive tilbakemeldinger byråkratiet. 

Det finnes en god del elver i Norge som lar seg surfe på med brett, men vi kjenner enda ikke til noen plasser i Akerselva som former vannmassene fordelaktig. Derfor trengs det noen ingeniørmessige inngrep. At bølgen blir like heftig som den på Glomma er usannsynlig, men hvis dette skal bli et opplegg for hvermannsen er det uansett best sånn. Selv om entusiastene på Norges største elv foreløpig har plettfritt «rulleblad», er surfingen her langt fra risikofritt. 

Den siste tiden har Terje Skulstad jobbet med å sanke underskrifter på facebooksiden Ja til surfebølge på Akerselva

– Poenget med stemmesankingen er ganske enkelt at vi lever i et demokrati. Flertallet bestemmer.

LES OGSÅ: Oslo kan få surfebølge

LES OGSÅ: Her surfer de på Glomma

– Det høres jo enkelt ut?
– Så enkelt er det dessverre ikke. Underskriftskampanjen er bare en del av planen. Like viktig i dette arbeidet er å engasjere forbund, klubber og private aktører med interesser av en surfebølge i Akerselven til å skrive et støttebrev. I støttebrevet har jeg bedt dem om å beskrive hvorfor de ønsker en surfebølge i Oslo, hvor mange medlemmer de har og hva de mener det vil bety for Oslo.

Siden Skulstad mener de kun har én sjanse til å overbevise politikerne, har de jobbet med å forbedre og konkretisere prosjektplanen, plasket rundt i Akerselva, tatt målinger og prøvd sine ferdigheter som lobbyister på alle fronter.

– Bystyret er tydeligvis nysgjerrige og interessert?

– Bystyret har innvilget en deputasjon, og det velger jeg å ta som et positivt tegn. En ting å ta med seg er at jeg fortsatt ikke har snakket med noen som ikke synes dette er en genial idé som bare må gjennomføres.

Publisert 7. juni 2013 kl 09.50
Sist oppdatert 7. juni 2013 kl 09.50
annonse

Relaterte artikler

annonse
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen